bahan2nye
- ayam 1/4 ekor
- ciliboh 2 sudu beso
- 2 batang serai (titik)
- kerisik
- santan
- air sket
- minyak sket
seme ni kasi tumbuk....
- 5ulas bwg merah
- 2ulas bwg putih
- seinci halia
- seinci stengah lengkuas
- 2ulas bwg putih
- seinci halia
- seinci stengah lengkuas
cara2nye
- panaskan minyak, pastu masukkn bahan tumbuk... goreng sket pastu letak kn ciliboh... masak sampai masak... heheh... pastu letak ayam.... masakkn sket... pastu letak air... letak santan... letak garam... biarkn dia mereneh... kacau2 la skali skale... bile dh nmpk dh nk kering tu, letak kerisik... siap
tips : kerisik ni sedap klu wat sendiri... klu yg bli biasanye x sesedap yg kte wat sendiri... lgpn tah bile org tu wat kn... tah kn sebulan yg lepas ke... tp nk wat sendiri tu slalunye xckup masa... isshhh
0 comments:
Post a Comment